single

BANK GEKOCHT? BEL DEMARRAGE!

Bij een kleine verhuizing gooi je de dozen in de auto. Wanneer je een bank koopt, zorg je dat je een busje geregeld hebt. Maar het kan ook anders. Voor speciaal regionaal transport kun je ook een koerier inschakelen. Een fietskoerier vervoert namelijk zonder moeite de gekste objecten. En dat gaat met een snelheid die vergelijkbaar is met een koerier die op een racefiets zit. Vervoer op maat, maar dan anders.

Op dagelijks basis worden pakketten incontinentiemateriaal, drukwerk en voeding vervoerd. Een mooi voorbeeld van een specialere rit is de verhuizing van Maastricht Bereikbaar, een afdeling van Gemeente Maastricht. Andere opvallende dingen die de afgelopen 10 jaar vervoerd zijn: kerstbomen, kinderen, een fiets, een bank, meelzakken (25kg per stuk, voor de Bisschopsmolen), konijnen, 10-persoons Indonesische stoofschotel en grote sushi schalen.

De Bullitt is al jaren vast onderdeel van het Demarrage-team. Het oerdegelijke aluminium frame heeft bewezen dat het tegen een stootje kan, en dat is een understatement. Zie het als een soort snelle vrachtwagen op twee wielen. De Bullitt wordt gemaakt door het Deense bedrijf Larry vs. Harry, wat wereldwijd een van de meest gerespecteerde cargobike-bouwers is. Met speciale dozen en waterdichte zakken worden allerlei soorten pakketten vervoerd. Zelfs in de sneeuw kan de Bullitt op pad, door verwisselbare banden met spikes. In het begin kan het voor een nieuwe koerier even wennen zijn om deze enorme fiets te besturen. Het voorwiel ligt namelijk erg ver voor je stuur en dat geeft een totaal ander gevoel dan een direct sturende racefiets. Maar na een paar ritten gaat dit net zo soepel als op de eigen fiets.

Recent is de razendsnelle lichtgewicht Omnium cargobike aan de vloot van Demarrage Maastricht toegevoegd. Ook hiermee worden pakketten en objecten in forse afmetingen waterdicht vervoerd. Deze aluminium vrachtracer is gemaakt om zich snel en wendbaar door de stad te verplaatsen. Het vrachtplateau is flexibel in te delen en aan te passen naar elk te vervoeren object. Met snelbinders worden dagelijks grote pakketten vervoerd. Toch is de fiets smal genoeg om mee door de drukke spits te manoeuvreren. Daarom is de Omnium de grote favoriet voor races op Europees en wereldniveau. Het cargoracen is namelijk een vast onderdeel van het EK en WK fietskoerieren.

Naast deze vrachtfietsen horen Croozers ook al jaren bij de Demarrage-familie. Dit zijn compacte aanhangers die aan de achteras van elke fiets bevestigd kunnen worden. Handig vanwege de flexibiliteit. Ze kunnen namelijk makkelijk aangekoppeld worden wanneer er een grote levering op de planning staat. En vervolgens weer ontkoppeld als de koerier weer op volle snelheid kleinere pakketjes weg gaat brengen.

Milieuvriendelijk, flexibel en tegen een betere prijs dan de huur van een busje. De vrachtfiets geeft een ander signaal af tegenover een ronkende bestelbus voor de deur van een bedrijf. Een ander voordeel is dat de vrachtfiets nooit last heeft van parkeerproblemen. En het scheelt moeite omdat de klant alleen het belletje hoeft te plegen. We dagen je uit. Heb jij iets geks te vervoeren? Bel Demarrage!